Hebben we liever een fysiek pakket of een cadeaubon?

Kerstpakketten

Waarschijnlijk ken jij jouw werknemers het beste, en kan alleen jij het antwoord op deze vraag geven. Maar er zitten natuurlijk aan beide soorten kerstpakketten verschillende voor- en nadelen. Welke soort afsluiting van het jaar bij jullie past zal je dus goed over moeten nadenken.

Een fysiek kerstpakket

Bij fysieke kerstpakketten zal je ver van tevoren al moeten beslissen wat er in gaat zitten. Bij bedrijven die zich specialiseren in het verzorgen van kerstpakketten heb je maanden van tevoren al ruime keuze uit de producten die je wilt geven. Je kan de grootte van het kerstpakket al bepalen, en de soort items. Bijvoorbeeld een voedselpakket of een douchepakket. Het voordeel aan dit soort pakketten is dat je het of heel erg kunt personaliseren, of juist in grote volumes kunt inkopen. Het nadeel kan zijn dat de werknemers met grote dozen zullen moeten sjouwen en dat het altijd een gokje blijft of het in de smaak valt bij iedereen. 

Kerstpakketten

Een cadeaubon als kerstpakket

Een cadeaubon is dan weer een veel lichtere oplossing. Dit zal of een papiertje zijn, of een email waarin de medewerkers naar een online omgeving gestuurd worden om daar zelf een cadeau uit te kiezen. In beide gevallen kunnen de werknemers dus zelf iets uitzoeken en valt er voor de werkgever weinig te kiezen. Dit kan goed uitpakken, omdat niemand dus met een cadeau zal zitten wat niet gewenst is. Maar het voelt natuurlijk ook een tikje onpersoonlijk aan. Het ligt er dus echt aan welke band jij hebt met je werknemers om te kijken wat bij jullie past. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.