Kansen op succes vergroten

financieel advies alkmaar

Wat kan je allemaal doen om je kansen op succes te vergroten? Je kan in ieder geval enkele gewoontes aanleren waarmee je het net wat kansrijker voor jezelf maakt. Zo moet je bijvoorbeeld beter omgaan met alle informatie, plannen en ideeën die op een dag op je pad komen. Die moet je noteren zodat je er op elk moment alles uit kunt halen. Dat doe je onder andere door gebruik te maken van een Moleskine jaarplanner. Daarin kan je alles opnemen wat nodig is om te onthouden. Je kunt alles wat je gedurende een jaar doet of gaat doen zo gemakkelijk plannen en meer succes boeken.

Meer dan alleen een planning
Je succes hangt niet alleen van een planning af. Het is ook slim om slimme ingevingen die je krijgt beter te behandelen. Dat doe je bijvoorbeeld door ze beter te bewaren. Veel mensen lopen kansen mis omdat ze hun ideeën niet goed bewaren. Daar wil jij natuurlijk voor waken. Dat kan je op een relatief gemakkelijke manier doen. Zo kan je er bijvoorbeeld een gestippeld notitieboek voor gebruiken. Daarin kan je heel simpel met steekwoorden of kleine zinnen de ideeën die je hebt opschrijven. Om die dan daarna te gebruiken op een moment dat je tijd hebt om alles uit te werken. Dat is waardevol.

Zorgen voor meer orde
Het is niet alleen zo dat je door het op te schrijven zorgt dat je een geheugensteuntje hebt. Het is juist ook zo dat opschrijven je helpt om meer orde te houden. Het is wel heel fijn om zaken die in je hoofd spelen ergens op te schrijven. Zo kan je ze loslaten omdat je weet dat je het ergens achter de hand hebt. Daardoor kan je dus ook veel gemakkelijker alles uit je mogelijkheden halen. Je hebt namelijk altijd ruimte in je hoofd om je aandacht te leggen op dat wat op dat moment het meest belangrijk is. Dit helpt je ook meer te bereiken.

Schetsen van je plannen
Met een notitieboek kom je heel ver. Het is alleen niet het handigste hulpmiddel wanneer je juist veel met schetsen en tekeningen bezig bent. Daar wil je dan liever het soort boek voor gebruiken dat hier wel heel geschikt voor is. In dat geval kom je bijvoorbeeld uit bij een schetsboek met harde kaft. Dat boek kan je overal mee naartoe nemen. Zo kan je dus elk idee dat je voor je ziet direct heel gemakkelijk uitwerken. Die plannen kan je dan meenemen om een later tijdstip voor te vinden om verder uit te werken. Dat is dus niet heel anders dan wanneer je notities maakt.

Altijd alles bij je hebben
Of je nu tekent, schrijft of plant, het is natuurlijk wel zaak dat je dit altijd kunt doen op het moment dat het ertoe doet. Daarom is het slim om de spullen altijd bij je te dragen. Steek de boeken in je laptoptas, je koffer of je rugzak. Wanneer zich dan een plan of idee voordoet, dan kan je daar dus ook direct munt uit slaan. Je hebt altijd alles bij je wat je nodig hebt om er zeker van te zijn dat je meer uit het leven gaat halen. Alle reden om daar dus een gewoonte van te maken. Dit helpt je veel verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *