Persoonsbeveiliger worden

Zie jij het zitten om aan de slag te gaan als persoonsbeveiliger? Je krijgt als persoonsbeveiliger veel verantwoordelijkheden op je gelegd waar je op voorbereid moet zijn. Je kunt als persoonsbeveiliger mensen moeten beveiligen van de overheid, politiek, entertainment of grote bedrijven. Eén ding is zeker, jij wordt beveiliger van een groot persoon in Nederland. Maar of deze baan geschikt voor je is? Daar kom je nu achter!

Persoonlijkheid

Als persoonsbeveiliger zul je sterk in je schoenen moeten staan. Je kunt namelijk in situaties komen waar je liever niet in had willen zitten. Als persoonsbeveiliger moet je allereerst om kunnen gaan met het werken van bepaalde materialen als machines en voertuigen. Hiervoor zul je de ccv-d1 opleiding kunnen volgen. Dit is namelijk één van de rijopleidingen die je moet halen om als persoonsbeveiliger aan de slag te mogen. Daarnaast moet je een onderzoekende instelling hebben, dit wil zeggen dat je gegevens moet kunnen verzamelen en oplossingen moet kunnen vinden. Ook is een ondernemende houding van belang, dit refereert aan leidinggeven en initiatief tonen. 

Competenties

Je moet in situaties als persoonsbeveiliger besluitvaardig zijn, soms moet je namelijk snel kunnen handelen. Tevens moet je lef en durf in je hebben, alles draait namelijk om de persoon die jij beveiligt. Ook moet je stressbestendig zijn en onafhankelijk. Een onderdeel van persoonsbeveiliger is ook het uitdelen van taken. Dit moet daarom in je zitten. 

Opleiding

Als je persoonsbeveiliger wil worden moet je een opleiding volgen op minimaal MBO 2 niveau. Je kunt hier de opleiding ‘Particuliere beveiliging’ voor volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *