Praktijkdiploma boekhouden

A bearded man with a business suit is working in a bright office. photo with depth of field.

Er zijn genoeg redenen om een praktijkdiploma boekhouden te halen. Je leert bijvoorbeeld alles over boekhouding om je eigen boekhouding te kunnen doen, maar zo’n diploma is ook waardevol als medewerker. Boekhouding is namelijk in ieder bedrijf een belangrijk aspect en iemand met een diploma wordt daar natuurlijk het liefst voor ingezet. Bij Fabius kun je in 28 lessen je praktijkdiploma boekhouden halen. Per week heb je één keer les, een les duurt 3 uur. Fabius opleidingen heeft locaties verspreid over het hele land zitten. Je kunt je praktijkdiploma boekhouden dus ook dicht bij huis halen.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de 28 weken van de opleiding praktijkdiploma boekhouden worden drie onderdelen behandeld. Dat begint met 9 weken kostencalculatie. Tijdens die weken leer je rekenen met kostprijzen, winst, verkoopprijzen, afschrijvingen en interest. De 9 weken daarop gaan over financiering. Daar leer je over rechtsvormen, eigen en vreemd vermogen, liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit. Tot slot worden er 10 lessen besteed aan bedrijfsadministratie. Dit is dus het administratieve aspect van de financiële zaken. Dit is uiteindelijk wat je doet als boekhouder.

Examen en kosten

Na het volgen van alle lessen ben je klaar voor het examen. Deze wordt afgenomen door de nationaal erkende Associatie. Als je het examen haalt, krijg je je praktijkdiploma boekhouden. Dit is een mooie aanwinst voor op je cv. Je kunt de startdata van de opleiding vinden op deze pagina. Hier zie je ook de leslocaties en de kosten. Je kunt de kosten in één keer afbetalen of kiezen voor betalen in termijnen. Dan betaal je in 8 termijnen in plaats van in één keer voor de opleiding voor praktijkdiploma boekhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *